Radare performante noi au intrat în dotarea Poliţiei Române

Este vorba despre opt radare cu laser integrat şi camere video HD. Acestea sunt cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile în prezent. Radarele adună de pe cardul de memorie înregistrări video şi fotografii detaliate, ce cuprind marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale soferului.

Dintre cele opt radare pistol, unul a fost trimis în județul Timiș, unde a intrat permanent în dotarea polițiștilor de la Rutieră. Celelalte aparate achiziționate de IGPR au ajuns în dotarea polițiștilor din Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, dar și din București.

Citeşte şi: Amplasarea radarelor din nou în atenția Consiliului Județean Caraș-Severin

Modelul TruCAM LTI 20-20 măsoară viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca soferul să reacţioneze la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar. Radarul se poate conecta la un sistem GIS (Geographic Information System), generând astfel informaţii mult mai ample legate de locaţia exactă în care a fost folosit aparatul. TruCAM poate înregistra simultan mai multe viteze ale mai multor maşini şi chiar ale motocicletelor, greu de înregistrat cu aparatele convenţionale de radar.

Citeşte şi: Cascada de radare dă rezultate

Noile radare vor fi folosite pe drumurile unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor.

Cele mai citite

Related Articles