[AUDIO] Agenţia de modeling din Reşiţa care făcea bani din naivitate, înşelăciune şi minciuni “s-a evaporat”

inselaciune

Vineri, 25 octombrie

Coincidenţă sau nu… agenţia de modeling care “transforma” copiii peste noapte în vedete au dispărut la mai puţin de 24 de ore după ce, la Radio România Reşiţa, a fost prezentat reportajul cu modul în care aceştia procedau în a-i înşela pe părinţii creduli. Angajaţii de la alte firme care au sediul tot pe Aleea Tineretului, nr. 3, precum şi părinţii nemulţumiţi sau cei care aveau programare cu cei mici la şedinţa foto au rămas surprinşi astăzi, când au constat că spaţiul în care agenţia respectivă îşi avea sediul a rămas gol. Toată recuzita, aparatura, birouri şi ce mai era în sediu pur şi simplu au dispărut. Cel mai probabil, spun cei care îşi petrec ziua în zona respectivă, au plecat noaptea.

Mulţi părinţi nemulţumiţi de cele întâmplate au decis că vor face plângere la poliţie.

 ipp

Joi, 24 octombrie

Posibile infracţiuni de înşelăciune se desfăşoară în municipiul Reşiţa de aproximativ două luni. Faţă de o agenţie de modeling, care promovează copiii, mai mulţi părinţi au nemulţumiri pentru că, potrivit acestora, societatea respectivă face promisiuni, cere bani şi după ce încasează sumele, nu mai respectă nicio promisiune. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, în acest sens există două sesizări înregistrate la Poliţia Municipiului şi încă una în curs de procesare.

Angajaţii agenţiei fac promisiuni părinţilor în privinţa faptului că le vor transforma copiii în vedete. Este vorba de defilări pe podium îmbrăcaţi cu haine de firme pe care aceştia spun că le vor oferi copiilor, şedinţe foto, apariţii în reviste şi alte “miracole” ale modelingului. Bineînţeles, toate acestea în contul unor sume de bani care încep cu înscrierea – 60 de lei şi care pot varia de la 50 la 200 de euro, ne-au precizat părinţii care au picat în plasa acestei societăţi. Totuşi, de teamă că dacă vorbesc nu îşi vor mai recupera banii, mulţi părinţi nu doresc să facă sesizare la poliţie.

Mama unei fetiţe de 3 ani a declarat pentru Radio România Reşiţa că a fost abordată de o angajată a acelei agenţii şi că a fost convisă că, prin intermediul lor, copilul ei va deveni o vedetă.  Aceasta a plătit înscrierea de aproape 60 de lei, dar fără să fie necesar să se încheie un contract. Bucuroasă de şansa care i s-a oferit, dar şi suspicioasă, aceasta a căutat firma pe internet şi a găsit doar mesaje de atenţionare din partea altor persoane care au fost înşelate. Mesajul principal cu privire la agenţia de modeling respectivă, adresat cititorilor, a fost “Atenţie la buzunare!”.

Întrucât a doua zi trebuia să se prezinte cu fetiţa la sediul agenţiei de pe Aleea Tineretului, nr. 3, aceasta a cerut să se retragă şi să i se dea banii înapoi, moment în care, a declarat ea, angajaţii din societate au început să o bruscheze, să o împingă afară şi să o ameninţe că o vor da în judecată, fiind o schimbare radicală de la amabilitate la ostilitate. Acesteia i s-a spus că în termen de maximum 17 zile va primi banii înapoi.

Din acelaşi motiv, de teamă că nu vor mai primi banii înapoi, alţi părinţi au dorit să păstreze tăcerea. Oricum ar fi, precauţia şi verificările prealabile unei astfel de acţiuni ar trebui să primeze.

Un reportaj realizat de Ovidiu Babolea:

Cele mai citite

Related Articles