Autoritățiile române în alertă din cauza virusului AH1N1

PTF de la Vama Siret este monitorizat permanent, astfel încât orice persoană despre care există suspiciunea că ar putea fi infectată cu gripă porcină să poată fi dusă cu ambulanţa la spitalele din Rădăuţi sau Suceava.
Autorităţile române au intrat în alertă după ce în ţara vecină, Ucraina, virusul AH1N1 Ministerul de Externe recomandă amânarea călătoriilor în Ucraina, iar cinci decese au fost înregistrate în Cernăuţi. Întrucât mulţi români din zona graniţei cu Ucraina obişnuiesc să meargă la cumpărături în această ţară, personalul din Vama Siret a fost instruit cu privire la riscurile acestei boli şi la simptomele ei. În acelaşi timp, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava monitorizează zi şi noapte traficul prin PTF Siret şi le-au distribuit vameşilor dezinfectant, mănuşi şi măşti de protecţie. Potrivit corespondentului RRA Mihaela Buculei, în vamă a fost înfiinţat şi un punct medical care va funcţiona non stop în perioada epidemiei de gripă porcină din Ucraina, unde este disponibilă şi o ambulanţă.

Ministerul de Externe recomandă amânarea călătoriilor în Ucraina dacă nu sunt urgente, iar românilor care manifestă simptome ale bolii asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere, dar însoţite de diaree, senzaţie de vomă şi febră să se prezinte direct la secţiile de boli infecţioase. Categoriile cu risc mai mare de îmbolnăvire sunt copiii şi bătrânii.

foto www.jurnalistii.ro

De același autor

Related Articles