Germanii vor ca Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind migrația

Nu mai puțin de 40% dintre germani vor ca șefa guvernului federal să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiații, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanți de azil să ajungă în țară în 2015, relatează Reuters, citând rezultatele unui sondaj INSA pentru revista Focus.

Sondajul realizat pe un eșantion de 2.047 de germani, pe care Insa l-a realizat între 22 și 25 ianuarie, arată că 45,2% dintre germani cred că politica Angelei Merkel privind migrația nu reprezintă un motiv ca ea să demisioneze, potrivit Agerpres.

Între timp, Germania a luat deja primele măsuri pentru diminuarea afluxului de refugiați. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a anunțat joi că țara sa va plasa Algeria, Marocul și Tunisia pe lista sa de “țări sigure”, înăsprind condițiile de azil pentru cetățenii acestor țări.
Acum, vom (…) înscrie în legea germană cele trei țări Maroc, Algeria și Tunisia ca țări sigure“, a declarat vicecancelarul german, lider al Partidului Social-Democrat, după o reuniune cu șefi ai altor două partide ale coaliției la putere, cancelarul Angela Merkel și Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate, partid al cancelarului german.

La încheierea întrevederii de la Berlin, cei trei lideri ai coaliției au convenit, după mai multe săptămâni de amânări, asupra unui nou set de măsuri destinate să limiteze numărul solicitanților de azil în Germania, în timp ce țara a primit în 2015 aproximativ 1,1 milioane de migranți.

De același autor

Related Articles