Redeschiderea traficului rutier pe DN 57 din Clisura Dunării a fost amânată

Circulaţia rutieră pe DN 57, sectorul Sviniţa – Cozla a fost amânată până în 5 februarie din cauza volumului mare de stânci, de aproximativ 15.000 metri cubi, care au blocat carosabilul pe ambele sensuri.

Tronsonul de drum a fost afectat în 16 ianuarie de o alunecare de teren şi că pe măsură ce materialul stâncos este îndepărtat, în perimetrul acestuia de pe versanţi se prăvălesc alte blocuri de piatră.

Administratorul arterei de circulaţie care face legătura între Orşova (judeţul Mehedinţi) şi Moldova Veche (judeţul Caraş-Severin) nu poate executa lucrări de dinamitare a acestora fiindcă există riscul avarierii liniei electrice de 20 kV Cozla-Baia Nouă şi a fisurării versantului muntos, arie protejată din Parcul Natural ‘Porţile de Fier’.

În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Nicolae Lohon, a precizat că traficul rutier în Clisura Dunării se desfăşoară pe următoarea rută ocolitoare: Moldova Nouă – Oraviţa – Anina – Bozovici – Iablaniţa – Plugova.

Probleme similare au mai existat şi în trecut. De exemplu, un bloc de stâncă de 19 tone s-a prăbușit în 23 februarie 2015, în apropiere de Cozla și a blocat DN 57.

Cele mai citite

Related Articles