[AUDIO] Lege şi ordine în pădurile cărăşene. Şef nou la conducerea Administraţiei Parcului Naţional Semenic–Cheile Caraşului

Este vorba de ing. Sorin Bunda, fostul şef al compartimentului reîmpădurire şi regenerare a pădurilor de la nivelul Direcţiei silvice judeţene, fiind astfel cel de-al patrulea director al ariei protejate în ultimele 12 luni după ce doi directori au demisionat şi al treilea s-a pensionat anticipat pe caz de boală.

Contactat telefonic, Dan Câmpan – purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin, a precizat că nu are informaţii oficiale, doar a aflat că a fost numit Sorin Bunda, subliniind că Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului nu este în subordinea Direcţiei silvice, acesta subordonându-se direct RNP Romsilva.

Pe surse am aflat că numirea s-a dispus tacit de directorul RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, din afara personalului Parcului, lucru însă neconfirmat de Mihai Dragoş – director al compartimentului parcuri naţionale şi naturale de la nivelul Regiei. Potrivit acestuia, eliberarea din funcţie a directorilor care au ocupat anterior această poziţie, a fost fundamentată de cererile acestora de a nu mai ocupa poziţia de conducere a administraţiei ariei protejate din terţe motive. Însă un argument pertinent în rotaţia personalului administrativ ar fi nedefinitivarea planului de management, început încă din anul 2007 şi elaborat în decursul anilor “sub orice critică“, a subliniat pentru Radio Reşiţa Mihai Dragoş. Atât Sorin Tudorescu, cât şi Petru Pârvulescu au cerut eliberarea din funcţie pe motivul că nu au competenţele necesare în elaborarea unui asemenea proiect, care le necesită foarte mult timp şi implicare, a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte numirea în funcţie a lui Sorin Bunda, acesta a preluat prin delegaţie, pentru două luni, conducerea Administraţiei Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, după care postul va fi scos la concurs, a mai spus directorul compartimentului parcuri naţionale şi naturale de la nivelul RNP Romsilva, Mihai Dragoş.

Sorin Bunda spune că, în perioada în care va ocupa această funcţie, îşi doreşte să aibă o bună relaţie în ceea ce priveşte colaborarea cu factorii direct implicaţi în procesul de gestionare a ariilor protejate, să îşi aducă aportul în elaborarea corectă a planului de management cât şi în promovarea ecoturismului în zonele tampon ale ariilor protejate.

(Hardy Cvoica)

 

Cele mai citite

Related Articles