[AUDIO] Viitorul Semenicului în dezbatere la Radio România Reşiţa!

Mărire și decădere; așa se poate caracteriza stațiunea turistică Semenic, sau mă rog, ce a mai rămas din ea. O destinație turistică mult căutată de bănățeni și nu numai, înainte de 89, a devenit foarte curând după Revoluție o ruină. O serie de privatizări eșuate, un șir de investitori care au dorit doar profit imediat și nu o dezvoltare a zonei, au condus în final la tristul adevăr de astăzi: Semenicul nu mai este o stațiune căutată de turiști.

Odată cu închiderea principalelor activități economice ale județului Caraș Severin: metalurgie, siderurgie, minerit, construcții de mașini, dezvoltarea turismului în Banatul Montan ar fi trebuit să devină prioritatea zero a decidenților politic, pentru relansarea economiei. Semenicul e doar un punct dintr-un întreg șir de obiective turistice ce ar fi putut fi dezvoltate în ultimii 26 de ani.

Ce a fost și ce a rămas din Stațiunea Semenic; ce se poate face și mai ales cine o poate face; care va fi viitorul acestei zone? Sunt întrebări la care vă invit să aflăm răspunsul în emisiunea Ascultă cum te ascult, de la ora 17.15, pe frecvența binecunoscută: 105,6 Fm, moderată de Dan Agache. Participă decidenți locali și investitori în turism, mânați de același crez: Semenicul trebuie să redevină ce a fost și mai mult decât atât.

Cele mai citite

Related Articles