[AUDIO] Ce, cât și cum plătim taxele și impozitele locale la “Ascultă cum te-ascult”

An de an, în prima zi lucrătoare din ianuarie, sute de persoane iau cu asalt ghișeele Direcțiilor de Impozite și Taxe. Sute de oameni, în special vârstnici, pensionari, se înghesuie nu să primească ceva, ci să-și achite impozitele pe casă, pe mașină dacă mai au…

Vin de la prima oră, tremură de frig, discută, se ceartă, dar nu pleacă până când nu plătesc fiecare bănuț din contribuția ce le revine către administrațiile locale. Sunt bani puși de-o parte din timp; unii îi adună încă din vara anului trecut, nu de alta, dar acum, iarna, e mai greu.

Toți se plâng de lipsa banilor, de prețuri mari, de sănătate, dar stau în frig și ploaie să plătească din primele zile. Nici vorbă de plată pe internet, ori de achitare a dărilor, cum le spun ei, mai încolo, că doar până la sfârșitul lui martie, beneficiază de bonus. Nu, ei vor să fie primii.

Din acest an însă, Codul Fiscal, intrat în vigoare de la 1 ianuarie, le-a pregătit o surpriză nu tocmai plăcută. În ce fel îi afectează, în ce fel ne afectează pe fiecare dintre noi, puteți afla ascultând înregistrarea emisiunii Ascultă cum te ascult, unde invitata moderatorului Dan Agache a fost directorul Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Reșița, Anca Elena Dragomirescu.

Neclarităţile, nelămuririle plătitorilor de taxe au fost elucidate în timpul emisiunii “Ascultă cum te-ascult”, difuzată la Radio România Reșița.

Dan Agache

Cele mai citite

Related Articles