Cioloș: Legea falimentului personal acordă o a doua şansă datornicilor de bună credinţă

Guvernul face paşi pentru punerea în aplicare a legii insolvenţei persoanelor fizice A fost adoptată o hotărâre prin care se vor constitui comisiile de insolvenţă la nivel central şi teritorial. Astfel, legea a cărei implementare a fost amânată cu un an, ar urma să acorde o a doua şansă datornicilor de bună credinţă, oferindu-le protecţie în faţa creditorilor.

Premierul Dacian Cioloş: Am fost nevoiţi să prorogăm această lege, tocmai pentru că implementarea ei nu era pregătită cu anumite măsuri. V-am cerut atunci fiecăruia dintre dumneavoastră care aţi venit cu ordonanţe de prorgare a unor legi, să vă prevedeţi planul de măsuri pentru a pregăti implementarea acestor legi. Avem, astăzi, pentru pregătirea implementării legii insolvenţei persoanelor fizice, deci o primă etapă, pe care o avem pe ordinea de zi.

Dacian Cioloş a mai anunţat astăzi la începutul şedinţei de guvern şi finalizarea planului de acţiuni sectoriale, ce cuprinde priorităţile fiecărui minister. În opinia premierului, o altă etapă importantă o reprezintă din acest moment implementarea măsurilor stabilite, precizând că până la jumătatea lunii februarie se va întâlni cu toţi miniştrii responsabili pentru a discuta modul în care măsurile decise vor fi aplicate, atât din punct de vedere tehnic, cât şi bugetar.

Am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi sectoriale, pe care vi le-aţi fixat fiecare dintre dumneavoastră într-un document pe care, aşa cum am promiş o să-l trimitem Parlamentului şi o să vă rog să vă faceţi timp să mergeţi în comisiile de specialitate, să prezentaţi aceste priorităţi pe care vi le-aţi stabilit şi să le discutaţi cu parlamentarii.

Cele mai citite

Related Articles