[AUDIO] Francisc Vaştag nu se mai implică în conducerea Federaţiei Române de Box

Fostul pugilist Francisc Vaştag nu mai candidează pentru nicio funcţie în conducerea Federaţiei Române de Box. Campionul mondial a declarat vineri, 8 ianuarie, că nu mai doreşte să se implice pentru că pe de o parte, distanţa până în Capitală este mare, şi pe de altă parte forul naţional s-a confruntat tot timpul cu probleme.

În schimb, Francisc Vaştag şi-a arătat în continuare sprijinul pentru funcţionarea Centrului Olimpic de tineret la Reşiţa. Federaţia Română de Box nu a avut buget deloc anul trecut. În lipsa finanţării, pugiliştii nu au putut participa la concursuri şi în acest fel nu se poate face performanţă, a adăugat Vaştag:

Adunarea Generală extraordinară de alegeri pentru conducerea FRB este programată în 14 ianuarie. Candidaturile lui Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc şi Marian Simion au fost validate pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Vasile Cîtea a fost vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Mihai Craiu a fost preşedinte de onoare al federaţiei, Mihai Lauruc a fost antrenorul lui Lucian Bute la amatori, în perioada 1999-2003, iar Marian Simion a câştigat medalia de bronz la JO de la Atlanta 1996 şi cea de argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie în 1999. El a activat şi ca antrenor al lotului naţional de box.

Leonard Doroftei a demisionat în data de 13 noiembrie, după trei ani de la alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei Române de Box.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles