Proiect de management pentru Cheile Rudariei

IMG_5047

Aria protejată Cheile Rudariei are, începînd de astăzi, un plan de management care s-o ridice la rangul de valoare universală. Finalul acestui proiect European s-a derulat sub cupola Universității Eftimie Murgu din Reșița, for ce are calitatea de lider în cadrul inițiativei.
Proiectul „Elaborarea Planului de management al ariei protejate Cheile Rudariei“ a fost implementat timp de 41 de luni, cu sprijinul financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene, prin Programul Operațional Sectorial „Mediu“. Bugetul total al inițiativei s-a ridicat la 1.081.346 lei, dintre care 920.793 lei reprezentând finanţarea nerambursabilă.
La conferința de închidere a participat o parte a echipei de proiect, reprezentanţi ai forului gazdă, ai instituțiilor de mediu şi studenți.
Biologul Carmen Sorescu, expert în cadrul proiectului :

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu, a fost implementat la nivelul localităţii Eftimie Murgu în perioada iulie 2012 – decembrie 2015, iar beneficiarul său este Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa – prin Centrul de Cercetări pentru Protecţia Mediului şi a Bunurilor Culturale din Arealul European.

De același autor

Related Articles