S-a găsit soluţia împotriva încălzirii globale! Copacii care se „hrănesc“ cu CO2

copaci-picatura-mica

Copacii artificiali care se „hrănesc“ cu CO2, o invenţie creată în urmă cu câţiva ani, ar putea reprezenta una dintre soluţiile pentru viitor, informează CNN.

Una dintre variantele prin care temperatura medie globală ar putea să rămână sub o creştere de două grade Celsius ar fi extragerea unei cantităţi impresionante de dioxid de carbon din atmosferă, spun unii experţi. Tot ei arată că este posibil să se extragă carbonul din aer şi să fie transformat în diverse bunuri de larg consum. Cu toate acestea, sunt câteva probleme de ordin financiar (costurile sunt foarte mari în acest moment), iar extragerea carbonului din atmosferă ar da naştere unei dileme: unde va fi depozitat?

Alţi cercetători au pus la cale o tehnologie care extrage CO2 din aer, ce seamănă foarte mult cu un copac, iar velele, realizate din răşini plastice, acţionează ca nişte frunze, ce reţin carbonul şi îl depozitează.

Cu toate acestea, velele reţin carbonul atunci când acestea sunt uscate, iar pentru ca gazul respectiv să fie scos din cutiile de la baza copacilor artificiali, ar trebui ca mediul să fie umed.

CNN menţionează că, în cazul în care tehnologia dezvoltată de Centrul pentru Emisii Negative de Carbon din cadrul Universităţii din Arizona se va dovedi a fi una de succes, atunci aceasta va putea fi utilizată pentru altă invenţie – copacii artificiali care se „hrănesc“ cu dioxid de carbon, pentru a-l transforma în oxigen.

De același autor

Related Articles