Investiţii private pe Muntele Mic. Se aşteaptă şi intervenţia autorităţilor

ratrac

Pe Muntele Mic continuă investițiile private. SC Nordica a investit un milion de euro și a montat 12 stâlpi pentru o nouă pârtie de schi cu o lungime de 2,8 km şi o lăţime de 60 de metri, cu diferenţa de nivel de 400 de metri. Investiţia este parte a unui proiect mai amplu implementat în asociere cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru dezvoltarea activităţii de turism în zona Multele Mic. Patronul de la Nordica (nr. Romeo Dunca) s-a angajat că va investi în total 4 milioane 300 de mii de euro. Este vorba de o instalaţie de transport pe cablu cu o capacitate de 2200 de persoane pe oră, pe pârtia de schi amenajată în zona numită Vâlsanu.

Pârtia nu va fi funcţională până nu va fi realizat racordul electric, lucrare ce trebuie executată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în calitate de asociat secund al proiectului. Conform contractului de asociere, Forul Judeţean se obligă efectueze operaţiunile de deszăpezire şi întreţinere a drumului judeţean, de la parcarea telescaunului vechi şi până în zona stânei aflate la un kilometru mai jos de staţiunea Muntele Mic, respectiv la ieşirea drumului din pădure către golul alpin.

Realizarea proiectelor tehnice pentru zăpada artificială şi nocturnă şi montarea componentelor se va executa tot de către SC Nordica Turism SRL, doar după finalizarea racordului energetic.

Contractul de asociere a fost semnat în vara anului trecut, are o durată iniţială de 10 ani, care poate fi prelungită. Rezultatele obţinute de pe urma activităţilor turistice şi de agrement vor fi împărţite între membrii asociaţi, Consiliului Judeţean revenindu-i o cotă parte de 2%.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles