Primarul Timișoarei oferă un premiu pentru cine reuşeşte să alunge porumbeii şi ciorile din oraş

robu3

Primarul Timișoarei Nicolae Robu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aparatele cu ultrasunete ce au fost montate nu au efect deoarece  ”probabil porumbeii sunt surzi la ultrasunete” şi că aceste păsări produc pagube foarte mari, deoarece murdăresc multe zone.

“Probabil că sunt porumbei surzi la ultrasunete. Cine are reţeta să vină cu ea şi va primi şi un premiu. Cu această problemă s-au confruntat şi alţii şi au recurs la soluţii radicale. Ne place să îi vedem (porumbeii – n.r.), dar ei produc stricăciuni foarte mari”, a spus Nicolae Robu.

Nici în privinţa ciorilor autorităţile din Timişoara nu au găsit soluţii. Nicolae Robu spune că în continuare sunt distruse cuiburile acestor păsări, însă ciorile îşi fac altele. ”Nu a fost nimeni în stare să dea o soluţie cu efecte radicale. Continuăm să distrugem cuiburile ciorilor, dar ele le fac la loc. Există o idee care e greu de pus în practică, şi anume să punem plase, dar asta presupune investiţii: stâlpi mai mari decât copacii. Până acum am obţinut rezultate prin simulatoare de păsări de pradă, aparate de ultrasunete, distrugeri de cuiburi, dar noi nu am găsit soluţii definitive”, a afirmat Robu.

Mediafax

Foto : renasterea.ro

 

Cele mai citite

Related Articles