Tehnocrat de…doi lei!

anca-paliu-dragu_mediafax

Dacă Moș Crăciunul din anii trecuți a adus reîntregirea salariilor, o creștere a pensiilor cu indicele de inflație și o reducere a TVA-ului și a anumitor impozite, cel de anul acesta s-a răzgândit și nu ne mai dă nimic.

Sigur, unii vor spune, păi da, anul trecut Moșul era roșu și din acest motiv a dat. Posibil atâta doar că cel de anul acesta e ca apa: incolor, inodor și insipid și pe deasupra mai vorbește și prostii, lucru nerecomandat minorilor și prăpădiților care în țara asta încearcă să supraviețuiască cu un salariu minim pe economie; și sunt câteva milioane.

Anca Dragu, ministrul tehnocrat din guvernul Cioloș, la fel de tehnocrat, a făcut câteva afirmații halucinante: „Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. ….. în Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Un lucru este cert: salariul minim pe economie în România, chiar e de…doi lei. Și dacă nu ar avea acasă doi, trei copii care nu prea știu cu ce se mănâncă economia de piață la Bruxelles pe unde s-a școlit doamna ministru, chiar ar face ceva nu pentru doi lei ci chiar pe acei doi lei. Din nefericire nu prea are de ales pentru că alții, aleși prin vot democratic sau la presiunea unui grup minoritar din stradă, decid altceva.

În cei 26 de ani de când noi ne chinuim să înțelegem democrația și economia de piață, iar ei nu se chinuie deloc să vândă țara pe câțiva firfirei pe care să-i vâre adânc în buzunarele proprii, am tăcut, am răbdat și am încercat să trăim normal într-o țară condusă anormal. Am făcut copii, i-am crescut cu doi lei, că atât am primit de la măria sa statul român, i-am educat în școli cu dascăli prost plătiți și i-am tratat în spitale ce reprezintă adevărate focare de infecții, iar când nu am mai rezistat ne-am făcut bocceluța și am plecat în alte țări, în care munca noastră este apreciată și plătită mult mai bine decât cu cei doi lei ai voștri.

Iar acum vine doamna ministru și ne compară cu țări africane sau sud americane. Păi de ce nu mergi mata în Africa sau în America de Sud, să propovăduiești acolo, în pustiu dacă se poate, politica dumitale de doi lei? Ți-e teamă că își iau multinaționalele europene jucăriile și pleacă? Ducă-se; poate așa ne rămân nouă bogățiile astea care erau odată tot ale noastre. Pe unde oare mai găsesc ei un popor atât de prost care să muncească de dimineața până seara pe doi lei și o clasă politică la fel de aservită să le facă jocurile, pentru ceva mai mult de doi lei.

Avantajul tehnocrației e clar; pentru o astfel de afirmație, care compară românii cu africanii, rușii sau sud americanii, ar fi trebuit ca un ministru numit politic să demisioneze. Așa, vine tanti de doi lei cu misiune clară să distrugă ce mai e de distrus, să cedeze multinaționalelor ce mai e de cedat și pleacă. Nici usturoi nu a mâncat, nici economia țării nu a îngropat.

Românul rămâne în continuare cu ochii în soare; prostit de unii, furat de alții, muncind cât îl țin puterile pentru o leafă de doi lei.

Dan Agache

Sursă foto: adevarulfinanciar.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles