[ AUDIO-FOTO] Dărnicia nu stă în a da mult, ci în a da la timp. Au dat din inima lor pentru cei nevoiași

În Caraș-Severin a început cea dea șaptea ediţie a proiectului umanitar „Bucuria de a dărui”, ce se derulează la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reşiţa în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii Caraş- Severin. Timp de câteva zile, peste 250 de copii, elevi, cadre didactice și părinți au fost cuprinși în acest proiect.

„Spiriduşii Moşului”, cum se mai numesc voluntarii din campanie sau adus zâmbetul pe chipul a sute copii, care nu sunt atât de norocoși ca și ei. Au primit cadouri, copii de la : Centrul de Zi Maria, Centrul pentru Educaţie Incluzivă Aurora, Centrele Salvaţi Copiii, Şcolile Gimnaziale Nr 1 și 5, Grădiniţa Stavila, Şcoala şi Grădiniţa din cartierul Mociur. Cadoruri au inclus haine, rechizite, dulciuri, ambalate cu tot sufletul pentru acești copilași aflați în nevoie. La centrul Aurora s-au aflat elevii din clasele primare ale Școlii cu nr. 2 din Reșița, cei mici fiind foarte entuziasmați că pot face astfel de surprize. I-au însoțit cadrele didactice: Ozana Drăgilă și Camelia Bălănescu, de clasele pregătitoare ale Școlii Nr. 2 din Reșița, iar de la Centrul Aurora s-au implicat  profesoarele: Rodica Drăghiță, Manuela Maroiu, Alina Sârbu și directorul instituției prof. psihoped Dorica Botar.

De partea cealaltă, de la cei mai micuți până la adolescenți au apreciat gestul făcut de semenii lor. I-au răsplătit cu un minispectacol și cu fericirea de pe chipul lor:

Directorul Centrul pentru Educaţie Incluzivă Aurora, Dorica Botar a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în acest proiect umanitar:

Un rol important în toate aceste activități au voluntarii de la Organizația Salvați Copiii. Două dintre aceste tinere și-au exprimat bucuria de a se implica în astfel de proiecte:

A doua acţiune din proiect, se va desfăşura în preajma Crăciunului, ca în fiecare an, când Organizaţia „SALVAŢI COPIII” – Filiala Caraş- Severin, este alături de copiii care au nevoie de o mână întinsă.

Cristina Corocan

 

Cele mai citite

Related Articles