Le lipsesc părinții plecați la muncă în străinătate

Organizația Salvați Copiii Filiala Caraș Severin a lansat astăzi o amplă campanie de informare a părinților cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara.

În Caraș-Severin există peste 5000 de copii ai căror părinți sunt plecați ma muncă în străinătate, din aceștia 1628 sunt lipsiți total de grija părintească, adică ambii părinți nu se află lângă copii. Situația este îngrijorătoare, iar Organizația Salvați Copiii încearcă prin proiectele derulate să reducă din suferința acestor copii. La întâlnirea de astăzi cu principalii factori de decizie au fost prezenți și câțiva elevi reșițeni, care au câte un părinte plecat în străinătate și care sunt beneficiari ai programelor desfășurate de Organizația Salvați Copiii Caraș-Severin și care au vorbit despre situația lor. Cei mici sunt bucuroși că pot să comunice de câteva ori pe zi cu părintele plecat departe și că mai uită de dorul față de părinți participând la activitățile organizate în programele derulate de Organizația Salvați Copiii Filiala Caraș Severin.

Suferința copiilor este mare, dar și a părinților care nu sunt împreună și care rămân acasă să compenseze lipsa celuilalt:

Din păcate la întâlnirea de astăzi nu a fost prezent nici un psiholog din partea Centrul Judeţean de Resurse şi Asistență Educațională și chiar dacă au fost invitați reprezentanți ai primăriilor din județ, doar cea din Ticvaniul Mare a fost prezentă.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles