Un român a fost condamnat în Austria pentru trafic de refugiați

Migrants rush to board a train that would take them towards Serbia, at the railway station in the southern Macedonian town of Gevgelija, Wednesday, Aug. 19, 2015. Record numbers of migrants from countries like Syria, Iraq and Afghanistan uses the so-called Balkan route that passes trough Macedonia. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Un tribunal din Viena a condamnat la doi ani de închisoare un şofer român acuzat de trafic de persoane, după ce a transportat în Austria 26 de migranţi într-un camion pe care l-a închis prin sudarea uşilor, potrivit onlinereport.ro.

Poliţia austriacă a salvat acest grup, printre ei numărându-se şi doi copii în vârstă de 5 şi 6 ani care erau foarte deshidrataţi şi au fost la un pas de moarte. Cei 26 proveneau din Siria, Afganistan şi Bangladesh. Un purtător de cuvânt al tribunalului austriac a declarat că şoferul român, în vârstă de 30 de ani, nu va avea posibilitatea să înainteze recurs.

Poliţia i-a oprit vehiculul în timpul unei razii efectuate în apropierea oraşului St. Peter am Hart, situat la graniţa cu Germania, ţara care este destinaţia preferată a celor mai mulţi dintre sutele de mii de migranţi arabi, africani şi asiatici veniţi în Europa în căutarea unei vieţi mai bune.

Respectiva razie a fost organizată la numai două zile după ce 71 de migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe banda de urgenţă a unei autostrăzi austriece.

De același autor

Related Articles