Cluburile din Timişoara se închid de frica controalelor

distractie club

Peste 50 de localuri din Timiş, în special cluburi şi discoteci, vor fi verificate la sânge de pompieri. În această dimineaţă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” a avut loc o înstruire în care s-au comunicat modul de organizare şi desfăşurare a acestor acţiuni. La controale nu vor participa doar pompieri, spune purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, sublocotenent Bogdan Mutu. „Personalul participant la acestă instruire va forma echipe mixte alcătuite din angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi. Menționăm că din cadrul ISU vor participa, pe lângă Inspecția de Prevenire și personal din structurile operative pentru activități de recunoaștere a obiectivelor vizate”.

Mai multe cluburi din Timișoara au anunțat că-și suspendă temporar activitatea, începând chiar de astăzi. Reprezentanții localurilor spun că doresc să facă verificări în ceea ce privește siguranța la incendii, fapt care-i mulţumeşte pe pompieri:

În evidenţele ISU Timiş sunt 3500 de localuri care au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, dar pentru început vor fi controlate primele 50, mai mari.

În acest an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a executat 86 de controale la unităţile menţionate anterior în care au fost constatate 179 de deficienţe şi soluţionate la faţa locului 18. Au fost aplicate 169 de sancţiuni, din care 46 de amenzi în cuantum de 73.000 lei şi 123 de avertismente. Conform planificării activităţilor de prevenire în anul 2015 , pentru lunile noiembrie – decembrie au fost prevăzute pentru control următoarele obiective: Heaven, Fratelli, Club Taine, Bunker Club, Halele Fructus, No Name, Club D’Arc, Club Maximus, Molly Malone’s, Club Ibiza, Club Atmosphere, Club EveryTime, Epic Society, Club 30, Club Lemon, urmând să fie de asemenea verificate toate cluburile, barurile şi unităţi de alimentaţie publică din punct de vedere al securităţii la incendiu.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles