Mai există mâncare sănătoasă?

Ca o fază naturală a evoluției noastre personale, trebuie să fim preocupați și de o alimentație sănătoasă. Degeaba facem mișcare, fitness, dacă nu acordăm puțină atenție la ce și cum mâncăm. Riscăm să ne otrăvim singuri. La propriu.

Carnea procesată este cancerigenă, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Pe lângă carnea procesată conform forului mondial de sănătate și carnea roșie poate fi după toate probabilitățile cancerigenă. Porcul este inclus în rândul cărnii roșii, ca și vita, mielul, capra și calul.

Includerea mezelurilor si a altor produse de carne procesată în grupa celor cancerigene, precum tutunul, nu înseamnă că sunt la fel de periculoase. Acest risc creste cu cantitatea ingerată, afirmă specialiștii.

Trebuie să studiem cât mai profund etichetele alimentelor ce le cumpăram. Vizăm în special mezelurile, despre care am auzit sute de lucruri negative și prea puține pozitive. Rămânem surprinși să constatăm că într-unele mezeluri, de exemplu, cantitatea de carne efectivă era sub 50%. Adică sunt mai multe elemente chimice adăugate suplimentar decât elementul de bază propriu-zis.

După atât de multe avertismente te gândești oare ce mai poți mânca sănătos, poate legume și fructe, dar și aici există probleme, cele de import sunt stropite cu tot felul de substanțe.

sursa foto:cuvantul-ortodox.ro

De același autor

Related Articles