Teatrul, muzica şi tradiţia, în prim plan la aniversarea radioului public

Ziua de 1 noiembrie este una de referinţă pentru postul public de radio. În 1928 s-a auzit primul semnal sonor în eter – „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti!”. În cei 87 de ani, Radio România a emis neîntrerupt şi s-a afirmat ca promotor şi susţinător al culturii şi valorilor.

Radio România Reşiţa organizează o amplă manifestare intitulată “Teatrul, muzica şi tradiţia în universul copilăriei”, manifestare cuprinsă în maratonul cultural “Reşiţa în 10 dimensiuni”. Ascultătorii, dar nu numai sunt aşteptaţi duminică, 1 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde începând cu ora 16.00 pot admira tablouri realizate de elevi de la Liceul de Arte “Sabin Păuţa” din Reşiţa. Cu acest prilej, tânărul Elois Mandici, premiat recent de maestrul Ştefan Popa Popa’s la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Caricatură şi Umor “Mircea Cavadia” va realiza portrete la minut. De la ora 17.00 în sala de spectacole  va avea loc un recital de muzică clasică, susţinut de elevi de la aceeaşi unitate de învăţământ. De asemenea, Cercul Dramatic al Liceului “Nicolae Stoica de Haţeg” din Mehadia va prezenta sceneta “Vin fini” – un program artistic de obiceiuri şi tradiţii din Banat conceput de prof. Ana Zeicu şi schiţa “D-l Goe” de I.L.Caragiale.

Manifestarea va fi completată cu premiera spectacolului “Durata medie de viaţă a maşinilor de spălat”, ce va fi prezentat de Teatrul de Vest Reşiţa, de la ora 19.00, la Palatul Cultural. Piesa este dedicată aniversării a 87 de ani de la prima emisie a radioului public. (Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles