[AUDIO-FOTO] Un gest nobil pentru a salva nou născuții cu probleme

Aparatură de aproape 30.000 de euro au primit astăzi maternitățile din Reșița și Caransebeș din partea Organizației Salvaţi Copiii România.

Ventilatorul de suport respirator în valoare de 15.000 de euro se află deja la maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, secție proaspăt renovată și pe care am vizitat-o în exclusivitate astăzi. Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița a vorbit despre importanța achiziționării unei astfel de aparaturi pentru secție:

”Importanța acestei aparaturi este maximă, deoarece copilul nou născut este preluat cu seriozitate de cei adulți.”

Și șeful secției de neonatologie de la maternitatea din Caransebeș, dr. Victoria Doja are cuvinte de mulțumire pentru investiția de la Spitalului Municipal din Caransebeș, un incubator de transport în valoare de 12.000 de euro:

”Nu pot decât să mulțumesc Organizației Salvați Copiii, care a făcut eforturi deosebite și a achiziționat această aparatură. Evident că nu putem să funcționăm fără ea.”

În cadrul întâlnirii de astăzi a fost prezentă și fetița care cu trei ani în urmă a fost pusă pe afișul Campaniei ”Un gest pentru o viață”, ea având acum 4 ani. A primit și cadouri din partea Organizației Salvați Copiii Caraș-Severin, înmânate chiar de președintele filialei, Măriuța Simionescu.  Aceasta a mai acordat o serie de diplome de excelență, mai multor persoane implicate în derularea campaniilor.

Acțiunea Salvați Copiii face parte din seria de 21 de dotări anunțate de Organizației pentru 2015, la nivel național. Tot astăzi reprezentanta Salvați Copiii România, Adina Clapa a luat la cunoștință despre alte investiții ce ar mai trebui făcute, în cele două maternități, astfel încât nou născuții prematur să aibă cât mai multe șanse de a trăi. România se menține pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă, cauza principală fiind nașterea prematură.(Cristina Corocan)

De același autor

Related Articles