Steaua a cucerit Supercupa României la fotbal

steaua_petrolulSteaua Bucureşti a câştigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 3-0 (3-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Steaua a cucerit a şasea sa Supercupă, graţie golurilor marcate Stefan Nikolic (21), Lukasz Szukala (32) şi Mihai Pintilii (42). Alexandru Bourceanu (Steaua) a ratat un penalty în min. 29 (a apărat Pecanha), iar Petrolul a evoluat o mare parte din timp în 10 oameni, Enza-Yamissi fiind eliminat în min. 28.
Petrolul a părut mai insistentă în debutul partidei, dar Steaua a irosit prima ocazie clară de gol, prin Iancu, în situaţie de unu la unu cu portarul Pecanha (15). ”Roş-albaştrii” au deschis scorul în min. 21, când Tănase l-a driblat pe Achim şi a centrat în faţa porţii, unde Nikolic a îndeplinit o simplă formalitate: 1-0.
Deţinătoarea Cupei României a reacţionat aproape imediat şi Tătăruşanu a fost întrebuinţat la şutul lui Guilherme (24), iar apoi s-a evidenţiat şi la cornerul care a urmat (25). Soarta meciului s-a decis, practic, în min. 28, când fundaşul Enza-Yamissi l-a ţinut în careu pe Nikolic şi arbitrul a acordat penalty, la semnalizarea arbitrului adiţional Cristi Balaj. Chiar dacă Bourceanu a ratat lovitura de pedeapsă, şutul său telefonat fiind respins de portarul Pecanha, eliminarea apărătorului petrolist pentru al doilea cartonaş galben a cântărit foarte mult în economia jocului.
Steaua s-a desprins în min. 32, când Szukala a reluat superb cu capul spre colţul lung, în urma centrării reuşite de Bourceanu, din lovitură liberă.
Până la pauză, Steaua a mai marcat o dată, prin Pintilii, cu un şut de la marginea careului, la o minge aşezată de Georgievski (42).

Steaua a avut şi prima ocazie de după pauză, prin Nikolic, care a fost blocat în ultimul moment în careul ploieştenilor (46).
Echipa lui Reghecampf a dominat autoritar jocul şi a mai avut o ocazie mare prin debutantul Piovaccari (78), care nu l-a putut învinge pe Pecanha în situaţie de unu la unu cu brazilianul. Popa a ratat şi el un minut mai târziu, din careu.
Steaua a învins, meritat, a doua oară pe Petrolul în Supercupă, după ce în 1995, în ”Regie”, ”roş-albaştrii” câştigau cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Damian Militaru (25) şi Ion Vlădoiu (56).

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski (11. Andrei Prepeliţă, 66), 4. Lukasz Szukala, 21. Vlad Chiricheş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii – 77. Adrian Popa, 80. Gabriel Iancu (23. Nicolae Stanciu, 56), 10. Cristian Tănase – 90. Stefan Nikolic (25. Federico Piovaccari, 60). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru – 6. Florin Gardoş, 9. Mihai Costea, 22. Paul Pîrvulescu.

Petrolul: 1. Peterson Peçanha – 32. Sebastian Achim, 6. Ionuţ Neag (52. Romário, 56), 4. Manassé Enza-Yamissi, 21. Guilherme Haubert – 5. Sony Mustivar (căpitan; 18. Marian Cristescu, 80), 15. Ovidiu Hoban – 8. Damien Boudjemaa, 10. Adrian Cristea (80. Filipe Teixeira, 56), 7. Gheorghe Grozav – 9. Hamza Younés. Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 22. Povilas Valincius – 16. Elhad Naziri, 29. Constantin Grecu.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Oradea), Aurel Oniţă (Constanţa); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi adiţionali: Cristian Balaj (Baia Mare), Alexandru Tudor (Bucureşti)
Observator de joc: Octavian Goga (Braşov), Observator pentru arbitri: Cornel Sorescu (Piteşti)

Cartonaşe galbene: Enza-Yamissi (8, 28), Tănase (10), Grozav (33), Pintilii (45), Guilherme (72).
Cartonaş roşu: Enza-Yamissi (28).Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles