Piloţii reşiţeni au început în forţă sezonul de karting

karting-resitaPrima etapă din acest an a Campionatului Naţional de Karting Şcolar a avut loc la Şimleul Silvaniei, în judeţul Sălaj, competiţia fiind organizată de Primăria Orașului Șimleul Silvaniei și Clubul Sportiv Sportul Șimleu.

La această primă etapă au participat un numar de 78 piloți de karting, proveniți de la Cercurile de karting de la Palatele și Cluburile Copiilor din țară. Din partea județului Caraș – Severin a participat echipajul de la Palatul Copiillor Reșița (TEAM KARTING REȘIȚA), în următoarea componență și cu următoarele rezultate:

CLASA BAMBINI – monomarcă COMER  50 cmc  – 5 -10 ani 

1. PUIA SEBASTIAN  –  LOCUL  I

2. BODAC FABIAN  – LOCUL  II

3. BODAC ROBERTA  – LOCUL  III

CLASA PUFFO – monomarcă COMER  60 cmc  – 10 – 13 ani 

1. BRAȘOVANU ALEX – LOCUL  II

2. HAMMER MAXIMILIAN – LOCUL  III

3. PUIA LAVINIA  – MENȚIUNE

CLASA MINI –  60 cmc  – 10 – 13 ani 

1. UTURAȘ  ROBERT  – LOCUL  I

2. ȘELARIU SEBASTIAN  – LOCUL  IV

CLASA CADETT – 80 cmc  – 14 – 18 ani 

1. ALBAI MĂDĂLIN –  LOCUL  V

2. PĂUNESCU ANDREI  – MENȚIUNE

3. NEACȘU ANDRADA  – MENȚIUNE

CLASA  JUNIORI 100 cmc  – 14 – 18 ani 

1. STIEGELBAUER ROBERT – LOCUL  I

2. MINOFSKY FLAVIUS – LOCUL  II

CLASA SENIORI 100 FA cmc  16 – 25 ani 

1. VÎLSAN DARIUS – MENȚIUNE

CLASA KZ 125 cmc

1. RUSU IULIAN – LOCUL  II

CLASA MOBRA SENIORI 50  cmc 

1.            MICȘA ALEX – LOCUL I

În urma rezultatelor individuale obținute la toate clasele de concurs, Team Karting Reșița a obținut LOCUL I pe echipe, urmată de CLUBUL COPIILOR CAREI și CLUBUL COPIILOR TURDA, echipa noastră instalându–se chiar din prima etapă în fruntea clasamentului general.

Ca și la precedenta competiție de la Tg. Secuiesc, comportarea excelentă a tinerilor piloți de la Reșița a făcut ca rezultatele muncii depuse la antrenamente să dea roade. Toți piloții  s-au comportat foarte foarte bine, însă am dori să menționăm pe câțiva dintre ei și anume:

– la clasa BAMBINI –  5 – 10 ani, de remarcat prestația celor trei piloți – BODAC ROBERTA(6 ani), PUIA SEBASTIAN(7 ani), BODAC FABIAN(9 ani),  lupta pentru locul I s-a dat între cei doi piloți de la noi din județ, SEBASTIAN și FABIAN, de această dată SEBASTIAN PUIA a obținut locul I, însă prestația  celor doi a fost una excelentă aplaudată de toată asistența, iar domnișoara ROBERTA BODAC(6 ani),  cea mai tânără sportivă din  competiție a urcat și ea pe  podiumul de premiere(LOCUL III), având o prestație deosebită pentru un pilot de 6 anișori, astfel podiumul a fost în întregime obținut de piloții de la TEAM KARTING RESITA.

– la clasa PUFFO – 10 – 13 ani, cei trei piloți din județ au avut o comportare bună, ALEX BRAȘOVEANU ducând o luptă dură chiar cu colegul și prietenul lui MAXIMILIAN HAMMER, dar de această data ALEX  a reușit să urce pe treapta a II a  podiumului de premiere, iar MAXIMILIAN a urcat pe treapta a III –a, iar LAVINIA PUIA a avut un mic incident cu un pilot de la altă echipa și a obținut o mențiune binemeritată.

– la clasa MINI– 10 – 13 ani, – cei doi piloți cu care am participat au „înfrânt” concurența, comportându – se foarte bine, practic ROBERT UTURAȘ  a terminat detașat pe locul I, învingând campionul de anul trecut MARINA DAVID de la Clubul Copiilor Turda, iar SEBASTIAN ȘELARIU a terminat pe locul IV.

– la clasa CADETT – 14 -18 ani – prestația celor trei piloți din județ a fost de asemenea bună, NEACȘU ANDRADA, obținând o mențiune binemeritată ținând cont că merge pentru prima data la această categorie, de remarcat prestatia celor doi piloti ai categoriei, MADALIN ALBAI (LOCUL V), și ANDREI  PĂUNESCU(LOCUL VII).

– la clasa 100 JUNIORI – 14 -18 ani – piloții de la noi, STIEGELBAUER ROBERT și MINOFSKY FLAVIUS au facut un adevărat spectacol, lupta pentru locul I s-a dat până în ultima secundă, când Robert a trecut linia de sosire la “fotofiniș” în aplauzele întregii asistențe de pe traseu, astfel Robert a obținut de această data Locul I, iar Flavius Locul II.

– la clasa 100 SENIORI  – FA(fără ambreaj) –  DARIUS VÎLSAN pilotul nostru a avut efectiv ghinion, din postura de lider al clasei respective, a avut o defecțiune tehnică(s-a rupt lanțul de transmisie al motorului), fiind nevoit să abandoneze, dar la clasa open a obținut un meritat loc III, concurând cu motoare de 125 cmc.

– la clasa KZ 125 cmc  – motoare cu schimbător de viteză(6 viteze), am participat pentru prima dată cu un pilot experimentat RUSU IULIAN, care din acest an competițional a intrat la clasa următoare(KZ 125 cmc), obținând un loc foarte bun, respectiv locul II, la luptă cu campionul național din 2011 și 2012, pilotul gazdă OTTO NAGY.

– la clasa MOBRA SENIORI 50 cmc , pilotul nostru ALEX MICȘA,  a terminat detașat pe locul I, demonstrând că și-a depus candidatura foarte serios pentru titlul de campion național al categoriei.

„În perioada 12-14 iulie 2013, se va desfășura la REȘIȚA, “CUPA CARAȘULUI”,  ediția a X-a, etapa a II – a din cadrul aceluiași Campionat Național de Karting Școlar, care se va desfășura în premieră pe circuitul amenajat în PARCUL INDUSTRIAL din cartierul reșițean VALEA ȚEROVEI, concurs care se va desfășura cu sprijinul și în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița, căreia îi mulțumim pentru sprijinul deosebit acordat tinerilor kartiști din Reșița, aceștia putându-și desfășura în condiții optime antrenamentele și pregătirea specifică acestui sport, mult îndrăgit în capitala Banatului de Munte“, a spus directorul Palatului Copiilor şi Elevilor din Reşiţa, prof. ing. Sorin Savu.

Cele mai citite

Related Articles