Timişoara Drive Safe – campanie de prevenire a accidentelor

drive_large

Asociaţia Legal Drive, în colaborare cu Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, va organiza în 27 septembrie, la Timişoara, campania de prevenire pe linie rutieră – Timişoara Drive Safe!, menită să tragă un semnal de alarmă privind creşterea numărului de accidente grave în vestul ţării. În cadrul evenimentului, maşini şi motociclete se vor încolona pentru a defila pe un traseu bine stabilit pe străzile oraşului, având ca punct central însoţirea unui autoturism grav avariat în urma unui accident. Automobilul va fi purtat pe o platformă, iar între fiarele contorsionate ale acestuia se va afla o victimă accidentată mortal, pentru a fi prezentate participaţilor la trafic imagini cât mai apropiate celor rezultate din tragedii rutiere. Acţiunea începe duminică, la ora 10.00, din faţa Poliţiei Timiş.

„Recurgem la acest scenariu teribil pentru a le reaminti participanţilor la trafic din Timişoara şi din judeţ că orice manevră care încalcă legislaţia rutieră poate provoca adevărate tragedii pe şosele. A conduce sub influenţa alcoolului, a călca excesiv pedala de acceleraţie sau a scrie mesaje de la volan sunt situaţii de iresponsabilitate, prin care îşi pun în pericol viaţa. Sperăm că această acţiune va fi corect înţeleasă de comunitate şi va avea efectul dorit, reducerea numărului de accidente grave, pentru că numai împreună putem susţine siguranţa rutieră”, a precizat Mădălin Chipirlin, preşedintele Asociaţiei Legal Drive.

La eveniment vor participa piloţi de raliu de la echipa timişoreană Sport Masters Year 2012, motociclişti de la Asociaţia Timişoara Bikers, dar şi conducători auto care doresc să se alăture campaniei de sensibilizare.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles