Reșița, primul oraș din România în care a fost marcată Ziua fără mașini

enduro1

Ziua europeană fără mașini este sărbătorită în Europa de 16 ani. Prin organizarea unor activități reacreative se urmăreşte atragerea atenţiei asupra necesităţii protejării mediului înconjurător şi a impactului negativ pe care îl are poluarea generată de maşini asupra sănătăţii locuitorilor , mai ales din mediul urban. Se promovează mersul pe jos, cu bicicleta și alte forme de deplasare ecologice. Ideea a fost preluată şi promovată în 40 de ţări, în prezent fiind marcată în peste 1.000 de oraşe. În România, Reşiţa a fost primul oraș care a marcat evenimentul, dar din păcate nu a rămas o tradiție. Unul dintre pionerii sărbătoririi zilei fără mașini este reșițeanul Cătălin Gavrilă, președintele Asociației Bile Atack din oraș, care își amintește cu nostalgie de anii trecuți.

Noi ne deplasăm în continuare pe bicicletă și nu doar într-o singură zi. Ține de educație și de felul în care dorim să avem orașul nostru.

Cătălin Gavrilă, tânărul care promovează un stil de viață sănătos, mișcarea în aer liber, descoperirea Banatului pe bicicletă, a dorit să mai sublinieze că în Reșița a crescut numărul celor care se deplasează pe două roți, mulți reușind să conștientizeze că deplasarea cu mijloace eco, înseamnă sănătate.

 

Cele mai citite

Related Articles