[FOTO-VIDEO] Se aşteaptă… vreme bună pentru asfaltări

DJ muntele mic 2

Drumurile judeţene din Caraş-Severin se află într-o stare deplorabilă. Din cei 879 de kilometri, doar 226 sunt în stare bună.

Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, Marius Andrițoi, spune că în zilele următoare se va interveni pe 3 sectoare de drum.

„Este vorba de DJ 608A Zervesti-Turnu Ruieni –Borlova, DJ 582 Reșița-Cuptoare şi DJ 581 Reşiţa-Giugiova. Acolo vor fi lucrări de reabilitare a carosabilului. Constructorii au primit ordinul de începere a lucrărilor şi există şi fondurile necesare obţinute prin Ordonanţa 28. De la Borlova Telescaun şi până pe Muntele Mic am făcut lucrări de reparaţii la carosabil şi de degajare a vegetaţiei, chiar zilele trecute. În ceea ce priveşte breteaua Prislop-Semenic, vom încerca în limita fondurilor pentru întreţinere, să reparam, cât se poate şi respectiva porţiune de drum pe care nu s-a intervenit de mai mulţi ani”.

În ciuda declaraţiilor lui Marius Andriţoi, porţiunea de drum de la Telescaun până pe platoul de pe Muntele Mic se află în continuare în stare de degradare. O confirmă imaginile trimise, la sfârşitul săptămânii trecute, de turiştii care au urcat pe Muntele Mic. Acest tronson este foarte important pentru dezvoltarea turismului în zonă, fiind singura cale de acces pe munte.

Vă reamintim că instalaţia de telescaun nu mai funcţionează din cauza costurilor de întreţinere foarte ridicate.

DJ 608A

DJ 582 Reșița-Cuptoare

DJ 582 Resita-Valiug

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=fmYrotTvT3k&feature=youtu.be[/youtube]

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles