Şofer la 16 ani! Un proiect controversat

scoala de soferi

Parlamentarii români au luat în discuţie posibilitatea obţinerii permisului de conducere la 16 ani după modelul american şi adoptat chiar şi în unele ţări europene. Tinerii care vor lua astfel permisul nu vor fi lăsaţi de capul lor, ci vor trebui să respecte şi anumite condiţii pentru a putea circula. Potrivit actului legislativ aflat în stadiu de proiect examenul psihologic va fi unul mult mai complex, iar autoturismele pe care adolescentii le pot conduce pot avea motoare cu capacitate cilindrică sub 1.000 de centimetri cubi. În plus, în primul an de după obţinerea permisului de conducere, tinerii şoferi vor putea conduce numai alături de un insoţitor care are permis de conducere de minimum 5 ani.

Acest proiect de lege care va modifica legislaţia rutieră actuală trebuie să fie avizat de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi ale Senatului, iar apoi să fie aprobat în votul din plen al Parlamentului României.

În momentul de faţă, tinerii care au împlinit 16 ani au voie să conducă după ce obţin bineînţeles un permis, mopede, motociclete cu o capacitate cilindircă mică şi maşini care merg cu cel mult 45km/h.

Aveți sau nu încredere într-un adolescent cu permis la această vârstă?

Cele mai citite

Related Articles