[AUDIO] Observatorul Astronomic din Timișoara, în pericol de a fi înstrăinat mafiei imobiliare

Observator-AstronomicObservatorul Astronomic din Timișoara, un obiectiv ridicat de Universitatea de Vest riscă să fie înstrăinat. Acesta constituie obiectul unor controverse în care sunt implicaţi mai mulţi investitori imobiliari, care doresc terenul de un hectar din Piaţa Axente Sever, pe care este amplasată clădirea.

Observatorul Astronomic din Timișoara, aflat într-o stare continuă de degradare este în proprietatea Academiei Române, Filiala Timiş, care nu dispune de fonduri pentru administrare. Primăria Timişoara a solicitat Guvernului ca imobilul de real interes pentru activitatea de cercetare să fie transferat în proprietatea sa, cu condiţia de a nu fi înstrăinat. Demersul municipalității se pierde însă în hârtii birocratice, fiind în aşteptare. De asemenea o documentaţie privind întreţinerea terenului a rămas o hârtie fără efect, spune corespondentul nostru din Timişoara, Gerry Binder.

Vă reamintim că Observatorul Astronomic din Timișoara a făcut obiectul mai multor reclamaţii din partea populaţiei nemulţumită de modul cum arată zona.

Observatorul Astronomic din Timişoara a fost construit între anii 1958 – 1962 şi deşi dispune de aparatură veche de peste 50 de ani, continuă să organizeze evenimente.

Foto: timpolis.ro

1 COMENTARIU

  1. Terenul pe care se afla Observatorul este în proprietatea Statului Roman, cu drept de folosință în favoarea Academiei Romane .

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles