VIDEO 87 de morţi după prăbuşirea unei macarale peste Moscheea Sfântă din Mecca

mecca_02125500

Cel puţin 87 de persoane au fost ucise vineri după prăbuşirea unei macarale peste Moscheea Sfântă din Mecca, în vestul Arabiei Saudite, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman, potrivit unui nou bilanţ oficial, citat de AFP şi Reuters.

184 de persoane au fost de asemenea rănite, a precizat apărarea civilă saudită, care a anunţat anterior un bilanţ de 65 de morţi şi 154 răniţi.

Înregistrările video şi fotografiile postate pe reţelele sociale arătau numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Această moschee din Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului şi locul unde se desfăşoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie să participe măcar o dată în viaţă.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, în momentul incidentului oraşul Mecca era afectat de o furtună, iar moscheea era plină de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihnă şi rugăciune.

Macaraua era folosită la lucrări de restaurare şi extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual.

https://www.youtube.com/watch?v=67Tj2Zqi110

Agepres

foto romaniatv.net

video youtube

Cele mai citite

Related Articles