[UPDATE] Ursul care a terorizat localnicii din Petroşani a fost capturat

urs1(1)

Vânătorii din Petroşani nu au mai aşteptat acordul de la Ministerul Mediului şi au împuşcat ursul, asta după ce mai multe persoane au fost puse în pericol.

Noaptea trecută, sălbăticiunea a dat din nou atacul şi a mai omorât doi porci şi alţi doi câini de pază. O femeie cu un copil mic abia a reuşit să se adăpostească în locuinţă când ursul a intrat peste ei în gospodărie. Vânătorii aflaţi în zonă şi localnicii au vrut să-l îndepărteze cu zgomote puternice, dar fiara i-a atacat şi a fost nevoie de împuşcarea ei pentru ca nicio persoană să nu fie rănită sau ucisă.

Conform zhd.ro, de precizat este faptul că reprezentanţii fondului de vânătoare au spus că animalul avea un comportament atipic şi nu se speria de oameni sau de zgomotele făcute de aceştia. După sacrificarea lui, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Hunedoara vor efectua analizele de specialitate.

***

Un urs care, de câteva zile, a început să atace gospodăriile de la marginea municipiului Petroșani nu poate fi oprit de autoritățile locale din cauza birocrației, care presupune un aviz special pentru vânătoare din partea Ministerului Mediului, deoarece ursul este un animal protejat de legile ]n vigoare. Până acum, animalul– care a fost surprins și de camerele de supraveghere montate într-o gospodărie – a ucis mai mulți câini de pază din curțile oamenilor, dar și o bovină. Vânătorii care au văzut imaginile cu atacul ursului spun că este vorba de un animal de aproximativ trei ani, care a coborât din munte după hrană, așa că este extrem de periculos. Doar în această săptămână au fost depuse la primăria municipiului Petroșani șase sesizări prin care oamenii au cerut ajutorul autorităților, care nu pot face mare lucru în astfel de cazuri. Daniel Vișan, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani, a declarat că a fost trimis un proces verbal de constatare la Ministerul Mediului, în condiţiile în care este nevoie de o autorizaţie pentru împuşcare sau pentru a captura animalul. Sesizările au venit de la localnici din cartierele Sașa, Livezeni și Dâlja, aflate foarte aproape de munții Parâng, iar oamenii au început să facă de pază noaptea, pentru a încerca să sperie animalul cu zgomote puternice în cazul în care acesta va mai ataca. (Rador)

Sursa foto: Radio România Actualităţi

Cele mai citite

Related Articles