Violoncelistul Răzvan Suma la Iulius Mall Timişoara în cadrul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică

Razvan Suma foto_2

Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, aduce, din nou, muzica clasică mai aproape de publicul zilelor noastre: între 1 şi 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate în spaţii neconvenţionale din întreaga Românie: hipermarketuri, mall-uri, librării, şcoli, muzee, graţie campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică.

Însă, mai mult decât atât, în 14 octombrie, de la ora 18.00, muzica clasică va răsuna live la Iulius Mall Timişoara, o iniţiativă Radio România Muzical: binecunoscutul violoncelist Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena. Este o modalitate inedită de a familiariza publicul larg cu muzica clasică şi, totodată, o avanpremieră pentru recitalul pe care cei doi muzicieni îl vor susţine la Sala Capitol din Timişoara, în 15 octombrie.

Între 8 şi 29 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfăşoară turneul Vă place Brahms?, interpretând în 13 oraşe din România, alături de pianistul spaniol Josu Okinena, cele două sonate pentru violoncel şi pian de Johannes Brahms.

Seria recitalurilor-surpriză susţinute de Răzvan Suma şi Josu Okinena în spaţii neconvenţionale din ţară va continua cu apariţia celor doi muzicieni la Iulius Mall din Cluj, în 16 octombrie.

Ascultă 5 minute de muzică clasică este o campanie iniţiată de Radio România Muzical cu scopul de a aduce muzica clasică aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a şaptea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de 2 ori pe an începând din 2010.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a 5 minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cât mai mare. De asemenea, piesa zilei din campania Ascultă 5 minute de muzică clasică poate fi ascultată şi la Radio România Muzical, dar şi în reţeaua Radio România Regional.

Proiectul are ca principală ţintă familiarizarea, mai ales a publicului tânăr, cu sonorităţile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţi de învăţământ de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenţie sau muzică.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute care găzduieşte, de asemenea, şi fişierele audio ale pieselor din proiect.

Ascultă cinci minute de muzică clasică este un proiect Radio România Muzical, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu.
Partenerii proiectului pentru ediţia octombrie 2013 sunt: Carrefour România, Cora România, Băneasa Shopping City, Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava, Palas Mall Iaşi, Librăriile Humanitas, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Peleş, Castelul Bran, Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul Ţăranului Român, Pricewaterhousecoopers, Librăriile Humanitas, alături de unităţi şcolare de pe întregul teritoriul României.

De același autor

Related Articles