Bătut şi abandonat de mamă!

20150825_100410

Copilul de un an şi 5 luni, bătut şi abandonat pe câmp la intrare în Ciclova Română, în urmă cu o săptămână a fost adus înapoi la Spitalul Judeţean din Reşiţa. După ce a fost îngrijit cu atenţie de medicii din Timişoara starea de sănătate a micuţului s-a îmbunătăţit. Acesta se află în afara oricărui pericol, dar mama în vârstă de 16 ani, refuză să-l ia acasă, aceasta fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil. Până i se va găsi o familie acesta va rămâne în secţia de Pediatrie, iar cadrele medicale vor avea grijă să nu-i lipsească nimic, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Reşiţa, Violeta Florea. Minorul va fi preluat de Direcţia Socială pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, care în cel mai scurt timp speră să-i găsească o familie care să-l iubească cu adevărat.

Copilul este răpitor de frumos şi „lipicios”, dornic de afecţiune, întinde mânuţele spre oricine se apropie de pătuţ ca să fie luat în braţe şi mângâiaţ dar plânge zgomotos când este pus înapoi în pătuţ. Personalul de la spitalul Timişoara i-au cumpărat jucăriile care se văd în pătuţ (unele chiar mai mari decât Roberto), iar personalul de la Spitalul din Reşiţa (atât asistenta socială de la UPU-SMURD, asistentele de la UPU Pediatrie, cât şi personalul secţiei Pediatrie unde se află acum micuţul) îl plimbă din braţe-n-braţe, a mai declarat, Violeta Florea.

Între timp şi Poliţia a deschis o anchetă, iar dacă mama va fi găsită vinovată, pentru rănile de pe corpul băiatului, riscă ani buni de închisoare şi poate fi decăzută din drepturile părinteşti.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles