Google, Facebook, Twitter sau YouTube pot fi accesate de ziariştii prezenţi la CM de atletism din China

CM atletism Beijing 2015 ziaristi

Paginile web în mod obişnuit blocate în China, cum sunt Google, Facebook, Twitter sau YouTube, sunt complet accesibile în centrul de presă pe care Beijingul l-a creat pentru a acoperi Campionatele Mondiale de atletism. Aşa cum s-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 2008 şi la reuniunea liderilor Asia-Pacific de anul trecut, capitala chineză a creat o reţea specială pentru ziarişti. Dacă reprezentanţii mass-media vor putea acceasa aceste pagini internet, în baza unor coduri, accesul rămâne aproape imposibil, pentru cetăţeni. Cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de atletism se desfăşoară la Beijing între 22 şi 30 august, pe Stadionul Olimpic, cunoscut drept Cuibul de pasăre.

La Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, organizatorii au procedat la această deblocare, după protestele sportivilor şi ziariştilor care sosiseră în capitala chineză şi au constatat că nu pot accesa paginile web cele mai populare.

China are cea mai mare comunitate de internauţi din lume (peste 1 miliard de utilizatori, dacă se iau în calcul şi cei care intră pe reţele prin intermediul smartphonurilor), dar, de asemenea, este una dintre ţările care exercită un control strict al conţinutului reţelelor de socializare.

sursa foto: agerpres.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles