Cei şapte violatori din Vaslui şi-au primit pedepsele. Judecătorii au decis ca sentinţele cu închisoarea să fie dublate de arestarea preventivă „de îndată“

violatori

Cei şapte tineri din comuna vasluiană Văleni care au violat o elevă de 18 ani au aflat luni, 17 augusţ sentinţele decise de instanţa de judecată. Decizia nu este definitivă, dar toţi violatorii au fost arestaţi preventiv.

UPDATE 14.15 Cea mai dură pedeapsă a fost decisă în cazul lui Burada Silviu, condamnat astăzi, 14 augusţ la 8 ani şi 4 luni de închisoare. Burada a fost iniţiatorul violului şi cel care a coordonat acţiunile ulterioare de denigrare a tinerei de 18 ani.

Cele mai mici sentinţe au fost primite de către cei trei violatori care şi-au recunoscut faptele, câte 5 ani şi 8 luni de închisoare. Toţi cei şapte violatori au refuzat să-şi facă apariţia în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor. Magistraţii au cerut în cazul tuturor eliberarea “de îndată” de mandate de arestare preventivă, urmând ca decizia să fie pusă în aplicare de către organele de urmărire penală în cel mai scurt timp cu putinţă.

Iată sentinţele decise de instanţa de judecată în cazul celor şapte violatori din Vaslui:

Burada Silviu (21 de ani) – 7 ani închisoare pentru viol în formă agravantă şi 4 ani închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, cu un spor 1 an şi patru luni, urmând ca inculpatul să execute 8 ani şi 4 luni de închisoare. Instanţa a mai dispus arestarea preventivă imediată pentru o perioadă de 30 de zile.

Avadanei Silviu (22 de ani) – 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Instanţa a aplicat un spor de 1 an închisoare la pedeapsa cea mai mare, de 6 ani, urmând ca inculpatul să execute, în final, 7 ani. Judecătorii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pentru o perioadă de 30 de zile.

Bolboceanu Petrică (23 de ani) – 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Instanţa a aplicat un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 7 ani. Judecătorii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile

Burlacu Paul Andrei (28 de ani) – 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. I se aplică un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute 7 ani. Magistraţii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Boicu Ionuţ Bogdan (21 de ani) – 5 ani închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. La pedeapsa cea mai mare, de 5 ani, se adaugă un spor de 8 luni. Pedeapsa finală – 5 ani şi 8 luni. Instanţa a mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Rotaru Alin Dumitru (19 ani) – 5 ani de închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate. I se aplică un spor de 8 luni de închisoare. Şi în cazul lui s-a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Surleac Ioan (20 de ani) – 5 ani de închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. I s-a aplicat un spor de 8 luni. Inculpatul va executa 5 ani şi 8 luni de închisoare. Magistraţii au dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorii au mai decis ca cei şapte violatori să plătească 50.000 de lei în solidar cu titlu de daune morale, către partea vătămată.

Sursa şi foto: adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles