Generaţia „feisbucistă”

no-facebook-symbol1

Despre Generaţia „feisbucistă” s-a vorbit şi s-a scris mult. Se pare că încet, încet, cu toţii vom depinde de acest mod de comunicare. Dovada este pe cât de simplă, pe atât de uşor de înţeles şi aplicat.
Actualul president Klaus Werner şi Iohanis a fost ales preşedinte de Generaţia „feisbucistă”. După ce Ponta a avut un avantaj considerabil, 20% din sufragii în primul tur, timp de două săptămâni s-a desfăşurat o campanie furibundă pe internet, alimentată şi de aglomeraţiile din secţiile de votare din diaspora.
Până aici, totul normal aş spune; dar, eternul dar, preşedintele comunică doar pe net cu alegătorii; oare ţaţa Leana şi badea Gheorghe de unde să ştie ce zice şi mai ales ce vrea preşedintele României? Ştiţi cum se spune: nu ai pagină de facebook, nu exişti. E drept că mă număr şi eu printre cele câteva milioane de cetăţeni cu drept de vot care nu are pagină proprie pe respectiva reţea de socializare. Eu cum să aflu ce zice şi ce face preşedintele meu; asta dacă zice sau face ceva în afara călătoriilor.
Pentru recâştigarea electoratului pierdut şi premierul Ponta a ales drept mijloc de comunicare aceeaşi reţea. De acolo am aflat că e la Baku, mai apoi că se operează în Turcia, tot acolo şi-a explicat oarecum motivele demisiei din fruntea PSD şi tot acolo îi răspunde şi se-mpunge cu preşedintele Iohanis. Revin cu aceeaşi întrebare: ţaţa Leana şi badea Gheorghe….ce fac? Ei cum află de toate astea? Sau ei sunt cantitate neglijabilă în această bătălie?
Mai nou, altă categorie socială a aplicat aceeaşi metodă, copiată de la aleşii neamului: Mii de medici s-au reunit, deocamdată în mediul online, şi discută despre majorarea salariilor, aducerea lor măcar în zona decenţei, dar iau în calcul şi varianta unei greve generale. La fel de firească cred că va fi şi situaţia, mai mult decât probabilă, în care funcţionarii publici, profesorii şi celelalte categorii de bugetari vor ridica steagul luptei pentru dreptul de a fi platiţi cel puţin decent pentru munca pe care o fac. După ce primii oameni în stat au dat cel mai prost exemplu pe care ar fi putut să îl dea, cel cu majorarea salariilor şi dicuţiile şi explicaţiile doar pe reţelele de socializare, toate cererile care vor urma din zona bugetară nu sunt decât legitime şi, în virtutea majorărilor veniturilor demnitarilor, cât se poate de normale.
Domnilor aleşi, reţineţi un aspect: cu sau fără ţaţa Leana şi badea Gheorghe pe care îi ignoraţi oricum, cu sau fără Generaţia „feisbucistă”, electoratul şi poporul român nu poate fi nici minţit şi nici păcălit fără să reacţioneze; şi sincer nu aş vrea să fiu în pielea dumneavoastră când toate aceste oale se vor sparge…ghiciţi în capul cui!

Sursă foto:irmarina.blogspot.com

De același autor

Related Articles