[VIDEO] Istorie industrială de peste o jumătate de veac făcută praf în doar câteva secunde

Turnuri

Cele trei coşuri de fum din zona industrială Mociur a municipiului Reşiţa, au dispărut în această după-amiază, pentru totdeauna, din peisajul urbanistic al oraşului de pe Bârzava.

Este vorba despre două coşuri de fum cu un regim de înălţime de peste 45 de metri, construite în anii 60, de la fosta secţie de turnate a UCM Reşiţa şi de respectiv unul de dimensiuni mai reduse, amplasat în planul secund al perimetrului, edificat imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. Proprietarul, un om de afaceri din Agigea, care a cumpărat halele şi terenul aferent de pe fosta platformă industrială Mociur, în urma intrării în insolvenţă, a decis să demoleze coşurile şi o parte din construcţiile existente şi să dea o altă destinaţie acestui spaţiu.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit evenimentul şi consemnează:

De la specialiştii în domeniu am aflat că toate cele trei coşuri de fum au fost demolate prin piconare, adică prin efectuarea unor ferestre în bază pentru a le slăbi rezistenţa. După detonare, acestea au fost culcate la pământ, în doar câteva secunde, printr-o explozie controlată.

Zona a fost asigurată din toate punctele de vedere de personal din cadrul poliţiei locale şi al ISU Caraş-Severin. (Hardy Cvoica)

Operator imagine: Doru Marcu

Montaj film: Tiberius Adam

1 COMENTARIU

  1. Păcat ca totul se distruge atât de repede cum și orașul nostru lau distrus încetul cu încetul nu vă speriați vor mai urma și altele totul doar pt interes financiar nu se construiește nimic ce doar se distruge încă odată păcat pt istoria orașului și pt locuitorii acestuia în alte tari din Europa se conserva și devin simboluri al orașelor în care a fost o astfel de industrie căutați în Luxemburg esch sur alzete Belval și va veți putea convinge ami pare rău că fac parte din acest oraș

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles