[AUDIO] Primarul din Băile Herculane se află în arest la domiciliu

EDB_6687-620x400

Duminică, 26 iulie

Instanța de judecată a respins cererea de arestare preventivă în cazul primarului din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu. Judecătorii au decis, în schimb, ca cercetarea să se efectueze cu edilul aflat în arest la domiciliu, ne-a informat avocatul Cosmin Bolosin. Nicuşor Vasilescu se află în localitatea Valea Bolvaşniţa, unde îşi are domiciliul. (Daniel Babun).

 

Sâmbătă, 25 iulie

Audieri maraton în cazul primarului Nicușor Vasilescu, audieri care s-au mutat de la Caransebeș la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și care s-au încheiat cu reținerea pentru 24 de ore. În aceeași situație se află și secretara primăriei. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, avocatul Cosmin Bolosin:

Ambii vor fi prezentați astăzi instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Vineri, 24 iulie

La Judecătoria Caransebeş, audierile primarului oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu continuă şi la această oră. Din surse neoficiale am aflat că procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a edilului, însă avocatul  acestuia, Cosmin Bolosin neagă afirmaţiile, declarând:

Vă reamintim că astăzi la sediul primăriei orașului Băile Herculane au fost efectuate percheziţii ce au durat aproape  6 ore. La finalul investigaţiilor, procurorii au ridicat doi saci cu documente care vizează efectuarea unor schimburi de teren din Centrul istoric al stațiunii dintre Consiliul Local Băile Herculane și un investitor privat. Împreună cu procurorii au plecat primarul orașului Băile Herculane – Nicușor Vasilescu și secretara primăriei. De asemenea, consilierii locali ai orașului de pe Valea Cernei au fost invitați astăzi, pentru declarații, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Vom reveni cu amănunte.

(Valentina Adam)

foto: ziare.com

De același autor

Related Articles