Cu ce călătorim în vacanță?

masina zburatoareCei mai mulţi turişti români aleg să plece în concediu cu autoturismul personal. Îţi conferă confort şi mobilitate fără a fi condiţionat de alţi factori, dar presupune şi riscuri.

Statisticile recente arată ca cele mai sigure mijloace de transport sunt, avionul şi trenul. Riscul de a avea un accident de avion este foarte scăzut, mai exact, media este de 1 la 11 milioane de zboruri, în timp ce riscul de a muri într-un accident de maşină este de 1 la 5000 de călătorii. Pentru a ajunge pe litoral sau în staţiunile estivale din Bulgaria, bănăţenii circulă pe DN 6 (European 70). Aici au loc şi cele mai multe accidente, dar artera nu poate fi considerată a fi un „drum al morţii”, susţine şeful Serviciului Rutier din Caraş-Severin, comisar şef Decebal Davidoiu. „De departe este drumul cu traficul cel mai intens, dar tot nu pot să accept această sintagmă. În mod constant, pe DN 6 a scăzut numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere”, a precizat Davidoiu.

Cel mai recent accident mortal produs pe DN 6, mai precis pe raza localităţii Teregova a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Un motociclist de 35 de ani a sfârşit tragic după ce a fost lovit de un autoturism.

Sunt şi foarte mulţi români care aleg să călătorească cu avionul. Directorul general al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, Daniel Idolu spune că în acest an s-au înregistrat creşteri importante ale traficului aerian. „Cred că fără aviţie, societatea modernă de astăzi n-ar putea exista. În primele 6 luni ale anului a crescut numărul de pasageri cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut. Oamenii se mişcă rapid, sunt milioane de cetăţeni români care trăiesc în afara ţării şi, în plus, sunt mulţi români care îşi permit vacanţe la paris, Londra, Barcelona şi aşa mai departe”, a declarat pentru Radio România Reşiţa, Daniel Idolu.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este aniversată în fiecare an, pe 20 iulie, dată la care este sărbătorit ocrotitorul şi patronul spiritual al aviatorilor, Sfântul Ilie.

(Sebastian Dragomir)

Foto: www.itplay.ro

Cele mai citite

Related Articles