Muzică de calitate, tiroliană, rafting şi mountain biking la Rocker’s Challenge

tirolianaIubitorii de muzică rock, sporturi extreme şi natură sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la cea de-a 5 ediţie a Festivalului Rocker’s Challenge. Evenimentul se va desfăşura în comuna Sasca Română.

Astăzi şi mâine, începând cu ora 18.00 vor urca pe scenă formaţiile: Byron, Melmac Riders, Kumm, Luna Amara, Roadkillsoda, Blue Nipple Boy, I’m the trip, Sonatic, Mere, Destin Balcanic. Organizatorii, Asociaţia Caras Adventure, în parteneriat cu Primăria  Sasca Montană încearcă să susţină prin acest festival muzica rock de calitate, dar şi să promoveze obiectivele turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Turiştii au numeroase posibilităţi de cazare: pensiuni, case ţărăneşti, camping amenajat cu toate utilităţile necesare. Aceştia pot participa şi la activităţi outdoor: tiroliană, rapel, rafting şi mountain biking.

Coborârea pe tiroliană şi rapelul vor avea loc în zona tunelelor din Cheile Nerei. Tiroliana are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălţime şi traversează râul Nera de pe malul stâng pe malul drept. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcţie de greutatea persoanei, de poziţia în care coboară, dar şi în funcţie de vânt. Distanţa dintre capătul de jos al tirolianei şi locul de pornire este de aproximativ 50 m.

Tura de rafting se face pe porţiunea în care râul Nera a săpat în muntele de calcar creând un piesaj rar întâlnit. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorită complexităţii echipamentelor, doar primii 40 de participanţi înscrişi primesc gratuit echipamente şi ghizi. Tura de mountain biking începe din Sasca Montană. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre uşor. Traseul este Sasca Montană – Cascada Şuşara.

Oana Doran, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, că se aşteaptă în acest an peste 2.000 de participanţi. Înscrierile pentru sporturile extreme se fac până vineri seara.

De același autor

Related Articles