Baku 2015: Scrimera Ana Maria Brânză a adus prima medalie de aur pentru delegaţia României

Ana Maria Branza medalie aur scrima Baku 2015

România a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Europene de la Baku, împreună cu una de argint şi alta de bronz, în întrecerile individuale de la scrimă, în cea de-a 12-a zi de întreceri. Ana Maria Brânză a urcat pe cea mai înaltă treaptă la podiumului, după ce în finala de la spadă a învins-o cu 15-11 pe rusoaica Yana Zvereva. Foarte aproape de lupta pentru titlu a fost Simona Gherman care a pierdut în semifinale, 8-15, tot în faţa Yanei Zvereva, şi a rămas cu medalia de bronz.

În finala masculină de spadă, Tiberiu Dolniceanu a fost învins, 10-15, de ucrainianul Andriy Yagodka şi şi-a adjudecat medalia de argint.

La finalul competiţiei Ana Maria Brânză a declarat: “Ştiu cât de aşteptat era acest aur. Toata lumea ne spunea: trebuie să veniţi să luaţi aurul, dar evident că ştiam că nu-i chiar atât de simplu. Mă bucur că sunt prima care am adus medalia de aur delegaţiei noastre şi sper să nu fie ultima de aur. Azi, la scrimă s-au câştigat trei medalii şi cred că ne-am făcut treaba, dar sper că nu ne vom opri aici pentru că mai avem şanse reale în probele pe echipe atât la sabie cât şi la spadă. Bineînţeles că o finală sută la sută românească ar fi fost de vis, dar din păcate Simona a obosit şi nu a câştigat în cealaltă semifinală. Poate că acest lucru m-a ambiţionat şi mai tare, aşa că am luptat din toate puterile să câştig finala. Argint şi bronz nu sună tocmai bine aşa că a fost un motiv în plus să câştig aurul”.

După 12 zile de întreceri, România a cucerit la Jocurile Europene nouă medalii – una de aur, patru de argint şi patru de bronz. (cosr.ro)

Sursa foto: baku2015.com

De același autor

Related Articles