Gimnaştii români au cucerit trei medalii în finalele pe aparate, la Baku

Andreea Iridon Baku 2015

Gimnasta româncă Andreea Iridon (foto) a cucerit sâmbătă, 20 iunie, două medalii în finalele pe aparate din cadrul Jocurilor Europene de la Baku. Sportiva a obţinut bronzul în concursul de la paralele, fiind notată cu 14,000. Medalia de aur a revenit olandezei Lieke Wevers (14,200 puncte), iar cea de bronz elveţiencei Giulia Steingruber (13,700 puncte).

Andreea Iridon a cucerit, sâmbătă, şi medalia de bronz în finala de la paralele, cu 12,800 puncte. Ea a căzut de pe aparat, reuşind totuşi să urce pe treapta a treia a podiumului. Medalia de aur la paralele a revenit sportivei din Rusia, Aliya Mustafina (15,400 puncte), urmată de Sophie Schoder din Germania (15,200 puncte).

În întrecerea masculină, Marius Berbecar a câştigat medalia de bronz în finala de la paralele. Gimnastul român a fost notat cu 15,600. Medalia de aur a fost câştigată de reprezentantul gazdelor, Oleg Stepko (15,733 puncte), iar pe treapta a doua a podiumului a mai urcat rusul David Beliavski (15,700 puncte).

În competiţia de gimnastică artistică de la Jocurile Europene, România a mai obţinut următoarele rezultate: locul 7 cu echipa feminină, locul 9 cu echipa masculină, locul 9 la individual-compus feminin (Laura Jurcă), locul 18 la individual-compus masculin (Vlad Cotuna), locul 6 la sol (Silvia Zarzu) şi locul 5 la sărituri (Cristian Băţagă).

Delegaţia României are acum patru medalii, la această ediţie a competiţiei din capitala Azerbaidjanului, după argintul obţinut de echipajul feminin de kaiac dublu (Roxana Borha şi Elena Meroniac) la 500 m.
sursa foto: b365.ro
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles