Banii nu ţin locul părinţilor!

copii

Neajunsurile materiale ale familiei îi determină pe mulţi părinţi din ţara noastră să plece la muncă în străinătate, lăsând acasă copiii împreună cu celălalt membru al familiei sau chiar în grija altor persoane! Elena este o tânără din Băile Herculane al cărui soţ munceşte în prezent într-o ţară din nordul continentului, iar ea a rămas acasă pentru a avea grijă de cei doi copii.

Negăsind soluţii pentru confortul familiei în ţară, soţul Elenei îşi încearcă norocul pe meleaguri britanice, departe de căldura căminului familial. “Are câţiva ani de când a plecat din cauza situaţiei materiale! Avem copiii la şcoală şi ne trebuie tot timpul mai mulţi bani decât sunt salariile în România” – ne-a mărturisit Elena. Desigur, traiul departe de familie nu este uşor nici pentru cei de acasă “Ne descurcăm destul de greu, vă daţi seama… cu doi copii la şcoală nu este uşor… şi serviciu  şi şcoală”…  Întâlnirea întregii familii se face foarte rar şi pentru un timp  destul de scurt. “Vine acasă la perioade mari… cam cinci-şase luni”!
Compensează, însă, avantajele financiare tot acest sacrificiu? “Nu, asta niciodată! Oricât de mulţi bani ar fi, copiii resimt foarte mult lipsa tatălui!… Şi la fel este şi în familie, tot timpul este o problemă lipsa soţului!”, ne mărturiseşte Elena. Dacă lucrurile în ţară ar da semne de bun augur, soţul Elenei ar reveni imediat în sânul familiei : “Sigur că ar veni oricând în ţară, dacă ar fi un loc de muncă stabil şi un salariu decent, ca să  ne putem  întreţine copiii cum trebuie la şcoală!… Oricând ar veni, chiar şi mâine!

Paul Sever SMADU

Foto: www.max-media.ro

Cele mai citite

Related Articles