Pandurii Tg. Jiu a obţinut primul punct în Europa League. Meciul cu Pacos de Ferreira s-a încheiat 1-1

Pandurii au remizat cu Pacos Ferreira, 1-1, in etapa a doua a grupelor Europa LeaguePandurii Tg. Jiu a terminat la egalitate cu formaţia portugheză Pacos de Ferreira, 1-1 (1-0), joi seara, 3 octombrie, la Guimaraes, într-un meci din cadrul Grupei E a competiţiei de fotbal Europa League. Pandurii a cucerit primul său punct în grupele Europa League, în faţa formaţiei care a terminat ediţia trecută a campionatului Portugaliei pe locul 3. Marko Momcilovic (5) a deschis scorul pentru echipa olteană, iar Rui Miguel (49) a restabilit egalitatea. La lusitani au jucat şi Manuel José (ex-CFR Cluj) şi Rui Miguel (fost la Astra), dar nu şi Tony (fost la CFR), rămas pe banca de rezerve, sau André Leao (ex-CFR – neconvocat).

Vicecampioana României a început bine meciul din Portugalia şi a deschis rapid scorul. Ciucur a avut un şut blocat (5), iar din cornerul care a urmat Momcilovic a trimis balonul în plasă: 0-1 (5). Matulevicius s-a aflat în poziţie de a majora avantajul gorjenilor (10), dar un fundaş i-a suflat mingea în momentul şutului, în poziţie de unu la unu cu portarul. Pacos a ieşit la atac şi prima ocazie a fost irosită de Caetano (11), care a reluat alături din poziţie bună. Bebe a tras peste poartă din unghi (19), iar Rui Miguel, fostul jucător al Astrei, a tras peste din situaţie foarte bună (27). Pandurii s-a apărat destul de bine, dar nu a reuşit prea multe pe faza ofensivă, până la pauză fiind de notat o singură ocazie, ratată de Breeveld (39). Apărarea echipei din Tg. Jiu a fost surprinsă de o fază rapidă a portughezilor după pauză, iar Rui Miguel a marcat simplu, restabilind egalitatea: 1-1 (49). Bebe a fost aproape de sancţioneze o greşeală a fundaşilor gorjeni, dar şutul său din unghi a fost reţinut de Pedro Mingote (56). Unguruşan a blocat un şut tras de Bebe (64), după care Mingote a intervenit salvator la un şut al lui Filipe Anunciacao (65).

Pustai a efectuat schimbări care au dat ceva mai multă consistenţă jocului echipei gorjene, iar Erico a avut o oportunitate bună în min. 77, când a reluat cu capul pe lângă poartă. Distefano l-a pus la încercare pe António Filipe, din lovitură liberă, dar portarul lusitan a acordat corner (79). Apoi, goalkeeper-ul gazdelor a salvat golul la şutul lui Buleică (80). Rezultatul poate fi considerat echitabil, chiar dacă gorjenii, cu puţină şansă, puteau obţine chiar victoria.

Pandurii va disputa următorul meci cu Fiorentina, în deplasare, pe 24 octombrie.

Guimaraes, Estádio D. Afonso Henriques: 2.000 spectatori

Au evoluat echipele:

Pacos de Ferreira: 45. António Filipe – 27. Rodrigo Antônio, 2. Tiago Valente, 15. Grégory Arnolin, 22. Hélder Lopes – 96. Filipe Anunciaçao (căpitan), 88. Jean Michel Seri – 81. Manuel José (7. Rúben Ribeiro, 74), 10. Rui Miguel (20. Sérgio Oliveira, 80), 11. Rui Caetano – 33. Bébé (16. Paolo Hurtado, 65). Antrenor: Costinha

Rezerve neutilizate: 1. Matias Degra – 17. Nuno Santos, 80. Tony, 9. Christian Irobiso.

Pandurii: 80. Pedro Mingote – 18. Bogdan Unguruşan, 21. Erico Da Silva, 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic – 28. Nicandro Breeveld, 19. Paul Anton – 7. Alin Buleică, 24. Eric de Oliveira (22. David Distéfano, 58), 90. Alexandru Ciucur (8. Călin Cristea, 66) – 99. Deivydas Matulevicius (9. Alex dos Santos, 73). Antrenor: Cristian Pustai.

Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca – 3. Sipo Bohale, 6. Iulian Mamele, 25. Marian Pleaşcă.

Arbitru: Aleksei Nikolaev; arbitri asistenţi: Oleg Ţelovalnikov, Dmitri Mosiakin; arbitri asistenţi adiţionali: Vladimir Kazmenko, Aleksandr Egorov; arbitru de rezervă: Maksim Gavrilin (toţi din Rusia)

Delegat UEFA: Zoran Cvrk (Croaţia), observator UEFA pentru arbitri: Leslie Irvine (Irlanda de Nord)

Cartonaşe galbene: Tiago Valente (76), Anunciacao (88). Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles