Pensiile şi parlamentarii cărăşeni

parlamentari

Legislativul a aprobat proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Proiectul a trecut cu 303 voturi pentru, 124 voturi împotrivă şi două abţineri.

Aleşii puterii susţin că indemnizaţiile aprobate ieri, sunt de fapt un drept firesc, echitabil şi compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară. Aceasta este părerea deputaţilor Ioan Benga de la PSD și Ion Tabugan de la UNPR. „S-a realizat un act de normalitate, după epoca tristă în care fostul preşedinte al României a tăiat din drepturile parlamentarilor şi a păstrat doar o anumită categorie de pensii speciale. Şi parlamentarii, ca şi şi ceilalţi cetăţeni ai României, au dreptul la o indemnizaţie pentru limită de vârstă”, a declarat Ioan Benga.

 

La rândul său, Ion Tabugan a spus: „am analizat profund propunerea colegilor din coaliţie de la PSD şi am ajuns la concluzia că au dreptate. Un fost ministru de la agricultură a spus că nu mai vrea să candideze şi, după un calcul, a aflat că va avea o pensie de 1800 de lei. Ieri am votat această lege pentru că nu cred că facem o gară aşa de mare bugetului de stat”.

 

Deputatul PNL Valeria Schelean consideră că parlamentarii puterii își urmăresc doar interesul personal. „Am votat împotriva acestui demers iniţiat de PSD. Culmea este că parlamentarii puterii au votat împotriva Guvernului care a arătat că bugetul de stat nu permite alocarea unor astfel de pensii speciale. Noi (PNL) nu vom susţine un asemenea proiect. Colegii noştri care au avut, la început, semnături pe acest proiect de lege şi-au retras ulterior semnăturile, în acord cu decizia partidului”.

 

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles