Oamenii sănătoşi sunt rugaţi să doneze sânge!

sange-4

În toată ţara va fi marcată astăzi Ziua Internaţională a Donatorului, tema campaniei din acest an fiind “Îţi mulţumesc pentru că mi-ai salvat viaţa!” şi se concentrează pe încurajarea oamenilor din toată lumea să doneze sânge în mod voluntar.

Această zi a fost aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în onoarea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930, care s-a născut în data de 14 iunie. Datorită lui, transfuziile de sânge au devenit astăzi proceduri de rutină medicală.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual, în lume sunt făcute 108 milioane de donaţii de sânge. Iar 65 la sută dintre rezervele de sânge din ţările sărace sunt utilizate pentru a salva viaţa copiilor sub cinci ani.

Persoanele apte să doneze sânge  sunt aşteptate la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa  între orele 8.00-13.00. Centrul are nevoie de sânge din cauza crizei cu care se confruntă în ultima perioadă, acum sunt probleme cu grupele cu RH pozitiv, a declarat managerul Rodica Neaga. Tot astăzi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti şi în Piaţa Unirii din Timişoara vor fi amplasate două centre mobile unde oamenii pot să doneze. Sângele recoltat va ajunge, în urma acestei acţiuni la toate Centrele de Transfuzii din ţară care au probleme cu stocul acestui medicament care nu poate fi cumpărat cu bani.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles