Ţigări în valoare de 6.600.000 de lei, capturate la punctul de frontieră Moraviţa

tigariPoliţiştii de frontieră timişeni, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, într-un tir ce transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţigări din Letonia pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul in Serbia, 550.000 de pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute.
La Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean lituanian, în vârstă de 44 de ani, şofer al unui automarfar. Acţionând în baza unei analize de risc şi existând suspiciuni cu privire la documentele de însoţire a mărfii, dar şi cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Moraviţa şi cu sprijinul ofiţerilor specialişti din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul ITPF Timişoara, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Cu această ocazie au fost descoperite mai multe cutii din carton, care conţineau 1.100 de baxuri tigări, reprezentând 550.000 pachete ţigări, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală existând lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător şi altele.
În urma verificărilor efectuate la societăţile comerciale implicate în transportul de ţigări, a fost confirmat faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false. În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false şi bunurile transportate, a caror valoare pe piaţă se ridică la suma de aproximativ 6.600.000 lei, sunt susceptibile a fi contrafăcute.
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Timişoara continuă cercetarile în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate şi depistării persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Bunurile urmează a fi reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, dacă se constată că acestea aduc atingere dreptului de proprietate, iar cetăţeanul lituanian va fi cercetat pentru savârşirea infracţiunii de folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

DSC02715 DSC02721 DSC02712 DSC02711 DSC02708

De același autor

Related Articles