Sancţiuni pentru liberalii certaţi cu legea

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in Bucuresti

Liberalii care primesc condamnări în prima instanţă vor fi suspendaţi din formaţiunea politică, a declarat astăzi copresedintele PNL, Alina Gorghiu. „PNL va fi partidul care, după ce va introduce aceste criterii de integritate în Statut, va avea cea mai aspră sancţiune pentru cei care au probleme cu legea”, a precizat Gorghiu, convinsă că modificarea va fi „îmbrăţişata de colegi, mâine, la Piteşti”, unde va avea loc Consiliul Naţional al PNL.
Pedepse în noul Statul vor exista şi pentru arestaţii preventiv sau la domiciliu, însă Gorghiu nu a precizat cu exactitate care vor fi acestea, adăugând că pentru liberalii anchetaţi sub control judiciar nu sunt prevăzute sancţiuni.
La rândul său, celălalt copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat: „Am decis convocarea Consiliului Naţional al PNL pentru data de 23 mai la Piteşti, ora 12.00. Pe lângă o analiză a situaţiei politice la zi, vom aproba forma finală a programului de guvernare. Au fost parcurse toate etapele, am discutat în comisiile de specialitate, în organizaţii, am discutat cu societatea civilă, cu partenerii sociali, sindicate, patronate şi suntem deja în faza în care urmează să îl aprobăm, aşa cum trebuie, în Consiliul Naţional”. El a mai precizat că în cadrul Consiliului Naţional vor fi aprobate modificările la statutul partidului care se referă la integritate, dar şi un calendar privind pregătirea şi organizarea alegerilor locale. „Ar trebui să stabilim foarte clar criteriile şi să ştim exact când şi cum vor fi desemnaţi candidaţii, astfel încât iarna să ne prindă cu toate lucrurile rezolvate şi din acest punct de vedere”, spunea Blaga.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles