[Foto/audio] Pilotul Ionel Pascotă a câştigat prima etapă a Campionatului Național de Motociclism Viteză

Ionel Pascota locul 1 in prima etapa 2015 (2)

Pilotul Ionel Pascotă, campionul en-titre la clasa Supersport, a câştigat prima etapă a Campionatului Național de Motociclism Viteză, desfăşurată în perioada 1-3 mai la Adâncata, judeţul Ialomiţa. Etapa a fost comună cu Campionatul Internațional Open al României, competiție deschisă și piloților care reprezintă alte țări.

Ionel Pascotă s-a impus la categoria Supersport 600 cmc, după o cursă de 14 tururi. Pe locul secund a sosit bulgarul Svetlin Ivanov, pilot al echipei Z Motor. Ecartul dintre primul și al doilea clasat a fost de peste patru secunde și jumătate. Podiumul categoriei a fost completat de Boyko Bozhinov, pilotul echipei Team GIS. Acesta este adversarul lui Ionel Pascotă în Campionatul European de Est.

La clasa de 1000 cmc, cel mai bun a fost arădeanul Robert Mureșan, care a câștigat cursa cu un avans de 14 secunde. Podiumul a fost completat de doi timişoreni: pe doi a fost Cătălin Cazacum de la Taifun Racing, iar pe trei, Cosmin Costescu, de la același club, la 48 de secunde după Cazacu.

În clasamentul competiției naționale, Ionel Pascotă a fost urmat de Adrian Ciujdea, de la Steaua București, în timp ce ultimul loc de pe podium a fost ajudecat de Emil Drăghici, de la Amkart București.

Ascultaţi aici declaraţia lui Ionel Pascotă despre debutul anului 2015:

sursă foto: Ionel Pascotă

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles