La Mondialele de gimnastică, fără medalii?

sandra-izbasaLuni, 30 septembrie, vor debuta Campionatele Mondiale de gimnastică de la Anvers.

 „De această dată, nu avem obiectiv de câştigare a unei medalii. Eu, personal, nu mai pun obiective, pentru că ori mi-am propus prea mult şi am luat prea puţin, ori invers. La Mondialele de acum nu ne facem mari iluzii. Larisa Iordache nu e la potenţial maxim, iar asupra Sandrei Izbaşa nu mi se pare corect să punem toată presiunea”, a declarat înainte de plecare spre Belgia antrenorul coordonator Octavian Belu.

Tehnicianul a spus că la aceste întreceri vor lipsi multe sportive favorite, care s-au retras sau au suferit diverse accidentări. “După Jocurile Olimpice, unii au schimbat garnitura, pentru că au avut cu ce, alţii nu, că nu-i de unde”, a declarat Belu. La CM, Iordache va concura la sol, bîrnă şi individual-compus, iar Izbaşa doar la sol. Debutanta Ştefania Stănilă, care va împlini abia în decembrie vîrsta de 16 ani, merge la Anvers pentru a lua contact cu gimnastica mare.

 Federaţia vede medalii

Adrian Stoica, preşedintele FRG, va însoţi delegaţia României la CM cu speranţa că gimnaştii “tricolori” vor cuceri una sau două medalii. Acesta crede că Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa pot urca pe podium, dar are încredere şi în băieţi. “Flavius Koczi, care e un sportiv imprevizibil, şi Adrian Muntean au şanse să se claseze pe primele locuri”, a mărturisit Stoica.

Lotul feminin al României este compus doar din trei gimnaste: Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi debutanta Ştefania Stănilă.

Sandra Izbaşa, 23 de ani, şi-a anunţat retragerea după Mondiale.

De același autor

Related Articles